De fleste analytikerne har regnet Statoil Fuel & Retail (SFR) som solgt siden kanadiske Couche-Tard i april la inn et bud på 53 kroner per aksje etter først å ha kommet til enighet med Statoil.

Analytiker Martin Stenshall i Danske Markets er ikke lenger liker sikker. En kursoppgang på 25 prosent for Couche-Tard på Toronto-børsen kan bidra til at flere aksjonærer velger å si nei til budet, ifølge Finansavisen.  

- Oppgangen i aksjekursen viser implisitt at markedet mener budet er for lavt, sier Stenshall til avisen.

Analytikeren har nå derfor økt sitt kursmål på SFR-aksjen til 58 kroner, mot 51,20 kroner som nå er tilbudsprisen fra Couche-Tard etter at utbyttet for 2011 ble vedatt i Statoil Fuel & Retail med 1,80 kroner.

Stenshall har liten tro på konkurrerende bud, men tror at flere enn ti prosent av aksjonærene vil takk nei til eksisterende bud.

Tilbudsperioden for budet fra Couche-Tard løper til 21. mai klokken 17.30, som også kan forlenges. Statoil, som eier 54 prosent av SFR, har sammen med styret og ledelsen i SFR, forhåndsakseptert.

SFR-aksjen er ned 0,10 prosent til 51,30 kroner onsdag.

Les også:
<b>Overrasket over at ikke flere ble spurt</b>
Gigantstraff for Statoil dersom salget kollapser
Børsen overprøver Statoil Fuel & Retail
Snubler i egne regler

<b>Besøkte over 200 Statoil-stasjoner</b>
Selger Statoil Fuel & Retail
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.