– Det internasjonale samfunnet har et ansvar for å støtte utviklingen av demokrati i Tunisia. Hvis vi lykkes, vil regionen kunne oppnå trygghet. Hvis vi feiler, vil Europa og andre land lide, fastslo presidenten i arbeidsgiverorganisasjonen UTICA.

– Det er viktig for det internasjonale samfunnet å finne en løsning på det libyske problemet, finne en løsning for flyktningene. De burde bli i sine land, men vi må kunne tilby dem sikkerhet, trygghet og jobber.

Tunisiere sier de har frihet, de har et sivilsamfunn som de kan kontrollere og demokrati for folket. Men de trenger jobber, de må tjene egne penger til sin egen mat, fastslo hun.

Solberg gjentok en del av hyllesten til Den tunisiske dialogkvartetten da hun oppsummerte samtalene rundt frokostbordet i statsministerboligen i Inkognitogata.

– Vi hadde en veldig interessant samtale, der jeg lyttet til synspunkter og innsikt om hvordan Tunisias framtid kan utvikles, med også sikre stabil fred i Tunisia med tanke på hele regionen, fastslo Solberg.

Les også:

Asia i dag: Kinas "Warren Buffett" savnet  

Her er den dyreste fritidsleiligheten på markedet

DNB Markets: Tre grunner til at boligprisene faller neste år

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.