– Vi er glade for at vi allerede i første runde av denne prosessen kom i mål med 63 frivillige løsninger, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2, og fortsetter:

– Også medarbeidere som søkte helt til fristens utløp har krav på ryddig og konfidensiell behandling av sine søknader. Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å kommentere eller offentliggjøre antallet innvilgede sluttpakker før alle samtaler var sluttført, sier hun.

Det skal være en overvekt av ansatte i Oslo som har fått innvilget sluttpakke i denne runden. Av profilene som forlater TV 2 er nyhetsanker Mah Rukh-Ali, Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgesen og Jan Ove Ekeberg.

Les også: Trekker seg som lederkandidat i Norsk Journalistlag

Kommer flere kutt

TV 2 er imidlertid ikke ferdig med nedbemanningen. Kanalen skriver at det er ytterligere behov for å redusere antall årsverk i tiden som kommer. TV-kanalen skal kutte 350 millioner kroner frem mot 2020.

– Vårt mål hele veien er å oppnå flest mulig frivillige løsninger, det gjelder også for den fasen vi nå går inn i, hvor tiltakene i «TV 2 i 2020»-strategien presenteres for organisasjonen og skal implementeres. På allmøtet den 29. september vil vi komme nærmere tilbake til hvordan veien ser ut videre, sier Willand.

Klubben vet ikke

TV 2 arbeider fortsatt ut fra en plan om å presentere ny organisasjon og gjennomføring av kostnadskutt og nedbemanning for de ansatte 29. september.

- Alt er fortsatt i arbeid, så vi vet faktisk ikke om noen av våre innspill hensyntas. Vi har kommet med mange konstruktive innspill underveis, sier Henrikke Helland i TV 2s redaksjonsklubb.

 

Les også: Trygve Rønningen til TV 2 - Trond Kvernstrøm slutter

Les også: «Uakseptabelt» om TV 2 forsvinner

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.