Den 5. desember ifjor ble fiskebåten «Thunder» etterlyst i 190 land etter et initiativ fra Norge, New Zealand og Australia. Seks måneder senere er båten oppbragt i Malaysia, skriver VG.no.

Thunder har operert under en rekke ulike flagg og navn. Da den ble tatt het den «Ming 5».

- Vi er svært glad for at vår etterlysning og arbeid mot tyvfiske har båret frukter. «Thunder» er blitt oppbrakt av Malaysia, sier fiskeri- og kystminister Elisabeth Aspaker (H).

Singapore, oktober 2012: Fiskefartøyet «Thunder» har vært etterlyst gjennom Interpol. Nå er det tatt i Malaysia.
Singapore, oktober 2012: Fiskefartøyet «Thunder» har vært etterlyst gjennom Interpol. Nå er det tatt i Malaysia. (Foto: Interpol.)
 

Kvotene doblet

Fartøy som Thunder har stått for store summer i tyvfiske. Tyvfiske gjør blant annet at kvotene til registrerte fiskere går ned. Tidligere i år ble også et annet etterlyst fartøy, «Snake», fanget.

- Det ulovlige fisket de siste 15 årene nærmer seg en milliard kroner. Vi er svært glad for at de to skipene vi har etterlyst, nå er stanset. Det viser at det faktisk nytter å ta opp kampen mot tyvfiske, sier fiskeriministeren til VG.no.

I Barentshavet har kvotene til de registrerte fiskerne blitt doblet de siste ti årene, etter målrettet kamp mot tyvfiske.

Les også:
Norge eksporterer høyrisikolån
Bank2 slår gjeldsalarm
Norsk valfart til oljemesse  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.