Departementet hun er satt til å styre, mottar en betydelig del av Ugandas statsbudsjett, og Janet Musevenis statsrådspost blir derfor sett på som viktig.

71 år gamle Museveni har styrt Uganda i over 30 år og ble tidligere i år gjenvalgt for nok en periode.

Den nye regjeringen teller hele 80 medlemmer, blant dem Simon Lokodo som er kjent for sine mange krasse utfall mot homofile. Han har fått posten som statsminister for etikk og integritet i et land der homofili kan straffes med livsvarig fengsel.

Edward Kiwanuka Ssekandi fortsetter som visepresident, Ruhakana Rugunda som statsminister, Matia Kasaija som finansminister og Irene Muloni som energiminister i den nye regjeringen.

Ken Lukyamuzi, som tidligere satt i nasjonalforsamlingen, er ikke overrasket over at Museveni gir kona en statsrådspost.

– Museveni har en familieagenda i politikken. Nylig forfremmet han også sønnen sin til generalmajor, påpeker han.

Presidentens forfremmelse av sønnen Muhoozi Kainerugaba, gjør at mange tror at han komme til å etterfølge faren i presidentstolen. (©NTB)

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise  

Annonsører slår alarm dnPlus  (DN+)

Asia i dag: Nektet innreise – nå har han «spesielt vennskap» med Obama  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie?