Eksmilliardær og Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen har gitt et ulovlig aksjonærlån på 90 millioner kroner til seg selv fra sitt heleide selskap Spring Gruppen, skriver Dagens Næringsliv.

"Lånet er i strid med aksjelovens paragraf 8-7 da det ikke er stillet betryggende sikkerhet for lånet", skriver statsautorisert revisor Terje Sætrevik, som har revidert Ingebrigtsens selskap.

Og sikkerheten Ingebrigtsen oppgir for lånet er et planlagt gigantsøksmål mot staten som skal bringe inn over 90 millioner kroner.

Også i Spring Holding er det ifølge DN et ulovlig aksjonærlån til Ingebrigtsen som ikke er renteberegnet. I tillegg har skattemyndighetene etter bokettersyn hevdet at lånet i Spring Gruppen skulle vært renteberegnet med en høyere sats.

Taus Ingebrigtsen
Ingebrigtsen vil overfor DN hverken kommentere lånet eller sikkerheten.

Hans kone Ingrid Ottesen, som er styremedlem i selskapet, sier til DN:

- Sikkerheten ligger i det fremtidige erstatningssøksmålet mot staten som følge av urettmessig straffeforfølgning og de konsekvensene dette har fått for Fred og hans forretningsvirksomhet. Beløpet vil være betydelig og langt overstige aksjonærlånet.

Fred A. Ingebrigtsen ble pågrepet av politiet 16. juni 2008 og siktet for innsidehandel/tilskyndelse av innsidehandel i tilknytning til Acta. Politiet mener det er handlet Acta-aksjer for over 100 millioner kroner på ulovlig vis.

Ingebrigtsen var på topp i 2007 god for 1,5 milliarder kroner.

Les også: Forlik i boks mellom Ingebrigtsen og Handelsbanken

Slik vil Ingebrigtsen presse banken


Ingebrigtsen kan miste hus og hjem

Ingebrigtsen skal ha brukt et hoff av stråmenn





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.