– Kravet er at antallet må «begrenses kraftig», slår statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) fast overfor Klassekampen.

– Vi er for felleseuropeiske løsninger, men da må disse virke slik at asylsøkere direkte til Norge begrenses kraftig. Vi kan ikke både ha en stor tilstrømming av asylsøkere og ta imot migranter fra oppsamlingsleirer, skriver statssekretær Vidar Brein-Karlsen i en epost til avisen.

De nye signalene fra Justisdepartementet kommer som svar på følgende to spørsmål fra avisen:

  • Vil det være aktuelt for Norge å ta imot flyktninger fra oppsamlingsleirer sør i Europa?
  • Vil en forutsetning for dette bli innskrenkninger i retten til å søke asyl i Norge?

Terje Einarsen, professor i folkerett ved Universitetet i Bergen og en av Norges fremste flyktningeksperter, mener det er urealistisk av regjeringen å stille en betingelse om færre asylsøkere til Norge. Han sier det er ulike måter å tolke utsagnet fra regjeringen på.

– En måte å forstå det på er at regjeringen vil at det skal komme på plass et alternativt asylsystem. I så fall må de vente lenge, sier han til Klassekampen. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Jarand Rystad: Tror på 105 dollar fatet

Hjerneforsker: Trening bra for alvorlig syke

– Partieliten sliter med å akseptere Trump

DNtv: Se Tesla Model X

 

Se Tesla Model X
Her er bilen mange nordmenn har ventet på
02:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.