Canadas delegasjon til Nato-kontoret i Brussel gjør narr av Russland på Twitter. Her gir kanadierne Russland en enkel innføring i geografi, til "soldater som stadig vekk går seg vill i Ukraina".

Nato meldte torsdag kveld at det nå er 1000 russiske soldater inne i Ukraina. Russland nekter for dette, til tross for at Nato har offentliggjort satelittbilder som viser dette.

Dårlig merket grense

Ti russiske fallskjermjegere ble pågrepet i Ukraina 25. august.

– Soldatene patruljerte egentlig et område ved den russisk-ukrainske grensen. De krysset mest sannsynlig grensen på grunn av en feiltakelse, i et område som ikke var merket, sier en kilde i forsvarsdepartementet til tre russiske nyhetsbyråer.

Les: - Ukraina pågrep russiske fallskjermjegere

Russisk militærkilde: Soldater havnet i Ukraina ved en feil  

På ferie

Separatistlederen Aleksander Zakhartsjenko, selvutnevnt statsminister i den såkalte Folkerepublikken Donetsk, bekreftet denne uken i et tv-intervju at russere kjemper på opprørernes side.

Han påstår imidlertid at det dreier seg om russiske frivillige, mange på ferie, men at de ikke er på offisielt oppdrag for Russland.

– Blant oss kjemper nåværende soldater, som foretrekker å ikke ha ferie på stranden, men heller blant brødre som kjemper for friheten, sier Zakhartsjenko til den russiske tv-kanalen Rossija 24.

Les: -En fullskala invasjon dnPlus

Nato: Russland har sendt 1000 soldater til Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.