Børsene i USA endte opp mandag drevet av meldingen om avtale om en redningspakke for Hellas, etter å ha startet opp i førhandelen og i de første handelstimene. Den sterke utviklingen fortsatte utover dagen.

- Markedene er ganske fornøyde med å se at en mulig løsning for Hellas er på bordet, sier megler Benno Galliker i Luzern Kantonalbank til Bloomberg News før åpningstid.

Med dette mener Galliker fokuset i markedet nå vil rettes mot resultatene for andre kvartal i USA.

Blant de viktigste aksjene mandag er Remy International, som ved stengning avsluttet en sterk dag. Ved åpning mandag steg aksjen 41,8 prosent i til 29,1 dollar etter at selskapet har inngått endelig avtale om å bli kjøpt opp av BorgWarner for om lag 950 millioner dollar. Denne utviklingen hodlt seg stabil utover dagen, og kursen endte opp 42,7 prosent.

Remy International leverer elektriske komponenter til bilindustrien.

Marathon Petroleum Corporation åpnet opp 8,2 prosent til en kurs på 60,4 dollar, etter at selskapets MLP-selskap annonserte at det vil kjøpe opp MarkWest Energy Partners for om lag 15,63 milliarder dollar. Ved børsstengning var aksjen derimot svakt ned, og endte på 59,8 dollar.

MarkWest er det nest største selskapet innen foredling av naturgass fra Marcellus og Utica.

Ellers er Johnson & Johnson svakt ned ved stening mandag, fra et toppnivå på 100,5 dollar til 100,2 dollar ved børsstengning. Selskapet legger frem sine resultater for andre kvartal 2015 tirsdag denne uken.

Slik avsluttet nøkkelindeksene i USA mandag (klokken 22.15 norsk tid):

  • Dow Jones - opp 1,22 prosent til 17.977 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 1,48 prosent til 5.072 poeng.
  • S&P 500 - opp 1,11 prosent til 2.100 poeng.

Les også på DN.no:

Han er blitt 54 mrd. rikere i år  

Iran: Ingen atomavtale mandag  

Solberg mister sin «wonderboy»  

Her er eurolandenes krav til Hellas Se DNTV: Kommer fra ingenting - vil ha alt

Kommer fra ingenting - vil ha alt
Artisten Arshad (21) vil nå så langt som mulig - gjerne helt til USA.
01:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.