– Vi er enige om et rammeverk. Når europeiske persondata sendes til USA, skal de fortsatt være beskyttet, sier EU-kommisjonens visepresident Andrus Ansip til pressen.

EU og USA har jobbet på spreng for å få på plass en ny ordning etter at EU-domstolen grep inn mot den gamle i oktober i fjor.

Personlig informasjon

Domstolen skrotet den såkalte trygg havn-avtalen fra 2000 som skulle sikre at selskaper utvekslet personlig informasjon fra nettbruk i tråd med Unionens personvernregler, og mente den ikke sikret europeiske persondata godt nok når de ble sendt til USA.

Over 4.000 selskaper – som Facebook og Google – brukte trygg havn-avtalen.

– Betydelige forbedringer fra forrige regelverk, mener Ansip om den nye avtalen og sier amerikanerne har gitt «detaljerte, skriftlige forsikringer» om hvordan informasjonen skal håndteres av amerikanske myndigheter.

Enklere å klage

Samtidig strammes reglene inn for når selskaper kan utveksle informasjon med hverandre. Det skal også bli enklere for europeiske borgere å klage på hvordan informasjonen brukes i USA.

– Selskaper som ikke følger reglene, kan sanksjoneres, sier EUs justiskommissær Vera Jourova.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også: - Norge bør delta i oljekutt

- Dette er en krise for norsk økonomi

- De som skal slå av lyset på norsk sokkel, de er ennå ikke født

Se DN Tv: Clinton: - Takk, Iowa!
Clinton: - Takk, Iowa!
Det ble svært jevnt mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders i Iowa mandag. De to kandidatene fikk begge omtrent 50 prosents oppslutning, med Clinton et ørlite hestehode foran da anslagsvis 99 prosent av stemmene var telt opp.
00:44
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.