Lange renter falt i både USA og Tyskland falt mandag. Rentepåslaget til amerikanske obligasjoner fra tyske var det høyeste på 15 år.

- Ser man på de motstridende trendene i pengepolitikken kan rentepåslagene bli større, sier rentestrateg Rainer Guntermann i Commerzbank til Bloomberg News.

Rådsmedlem Benoît Cæuré i Den europeiske sentralbanken (ESB) sa under en konferanse søndag, at styringsrenten i eurosonen vil forbli veldig nær null i en lengre periode - uavhengig av den økonomiske utviklingen i resten av verden.

Sjekk her: Så mye vokser et sparebeløp til

Økende avstand

Videre sa Cæuré at man må vente seg at avstanden mellom pengepolitikken i eurosonen og USA og Storbritannia øker - der rentene på et tidspunkt vil øke.

- Den europeiske sentralbankens uttalelser forsterker oppfatningen av at poltikken i Europa vil være ekspansiv i en mye lengre periode. Det er en risiko for at markedet undervurderer Federal Reserves tilstrammingsbane, sier Guntermann til Bloomberg News.

Sjekk her: Så mye kan du låne

Tidligere renteheving

Goldman Sachs justerte i helgen sine anslag på når Federal Reserve vil starte å sette opp renten.

Meglerhuset venter nå at første renteheving kommer i tredje kvartal 2015, mot første kvartal 2016 tidligere, ifølge Bloomberg News. JP Morgan og Bank og Tokyo-Mitsubishi har også fremskyndet sine Fed-anslag etter arbeidsmarkedsrapporten torsdag.

Renten på både den amerikanske og tyske tiåringen var ned nesten ett basispunkt mandag ettermiddag til henholdsvis 2,63 og 1,25 prosent.

Rentepåslaget til den amerikanske tiåringen fra den tyske var 139 basispunkter mandag morgen, det høyeste nivået siden 30. juni 1999.

LES OGSÅ: Kinas gullalder er over

- Flere konkurrenter betyr ikke nødvendigvis lavere priser

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.