Privatskoleeieren Anthon B Nilsen Skoledrift sletter gjeld og tilbakefører til sammen 105 millioner kroner til Westerdals Oslo ACT. Samtidig avviser eierne at det er utbetalt ulovlig utbytte.

Tilbakeføring av pengene skjer en drøy uke etter at DN beskrev hvordan brødrene Peder og Nicolai Løvenskiold og det private skolekonsernet Anthon B. Nilsen har tatt ut over 100 millioner kroner fra sine statsstøttede privatskoler(DN+).

«Den løsningen som nå foreligger er selvfølgelig den beste for høyskolen, men var ikke et alternativ da beslutningen først ble tatt,» sier Westerdals-rektor Bjørn Jarle Hanssen i en pressemelding.

Det var ifølge høyskolen et krav fra Anthon B Nilsen Utdanning at sammenslåingen måtte skje gjennom oppkjøp.

Les også: Studenter og ansatte ved Westerdals ACT krever at salgssummen tilbakebetales

Umiddelbare tiltak

Høyskolen skal nå se nærmere på studentenes nylige tilbakemeldinger om skolens drift og fasiliteter.

Studentene har uttrykt misnøye med blant annet plassmangel og utstyrsmangel, som ifølge studentene har «murret lenge».

«Det igangsettes umiddelbare tiltak der det er prekære behov», melder Westerdals Oslo ACT i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

Westerdals-rektor Bjørn Jarle Hanssen holdt allmøter på skolens tre campus denne uken. Temperaturen var høyest på campus Vulkan, der studentene benyttet anledningen til å uttrykke sin misnøye med skolens drift og manglende fasiliteter.
Westerdals-rektor Bjørn Jarle Hanssen holdt allmøter på skolens tre campus denne uken. Temperaturen var høyest på campus Vulkan, der studentene benyttet anledningen til å uttrykke sin misnøye med skolens drift og manglende fasiliteter. (Foto: Odin Drønen, Universitas)

«Urimelig å svare på»

Rektor ønsker ikke å utdype hvilke behov og tiltak det er snakk om.

- Det er vi i ferd med å sortere. Det er urimelig å svare på nå. Jeg vil ikke ut og si noe mer om dette ennå, sier Hanssen.

Westerdals Oslo ACT får flere millioner å rutte med årlig, nå som gjelden til Anthon B Nilsen er slettet.

- Selvfølgelig kommer dette studentene til gode, det er hensikten, sier Hanssen.

- Hvordan kommer det dem til gode?

- Nå må du ta det rolig. Det er to timer siden pressemeldingen ble sendt ut. Jeg skjønner at alle lurer på det, men det er urimelig å spørre om det nå, sier han.

Ifølge pressemeldingen har den akkumulerte kapitalen «vært bygget opp over lang tid og gjennom tre ulike skoler, og den skal brukes fornuftig og over lengre tid for å sikre god drift og god studiekvalitet».

Les også: Her er sjefene i Kunnskapsdepartementet på vei ut fra Økokrim (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: - Hvor er samvittigheten?

- Hvor er samvittigheten?
Westerdals-studenter ut mot eierne: - Hvor er samvittigheten?
02:12
Publisert: