Omtrent tre av fire NHH-studenter får jobb før de er ferdige med studiene, ifølge NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse som ble offentliggjort fredag.

– Det er gledelig å se at arbeidsmarkedet fremdeles er godt for siviløkonomer fra NHH. Lønnsnivået øker stadig, og de aller fleste kommer i arbeid før de er ferdige med studiet eller kort tid etter, sier rektor Frøystein Gjesdal.

NHH-rektor Frøystein Gjesdal.
NHH-rektor Frøystein Gjesdal. (Foto: Eivind Senneset)

82,6 prosent av NHH-kandidatene opplyser at de var i relevant arbeid et halvår etter fullførte studier. Året før var tallet 86,6 prosent.

De tre viktigste bransjene for nyutdannede NHH-studenter er innen revisjon, konsulentvirksomhet og bank/forsikring/finans, fremgår det.

Størst nedgang finner en innen olje og gass, der andelen er halvert sammenlignet med året før.

Den gjennomsnittlige lønnen inkludert bonus, overtid og goder for NHH-kandidatene har økt fra 507.000 kroner i 2013 til 536.000 kroner i fjor. Det er en økning på 5,6 prosent.

NHH uteksaminerte 714 masterkandidater i 2014, som er ny rekord. 58,7 prosent får jobb i Oslo, 19 prosent i Bergen og 10,1 prosent i Stavanger.

Les også:
Kan du mer om økonomi enn studentene?
– Jobbmarkedet er veldig trangt
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.