(DN/Bergen)–Innovation School er et unikt tilbud. Det er et skreddersydd program for NHH-studenter med noen av verdens ledende forskere og næringslivsfolk innen innovasjon og entreprenørskap, sier førsteamanuensis Tor Askild Aase Johannessen ved Norges Handelshøyskole.

Han har ledet arbeidet med innovasjonsskolen, og har lang erfaring med å undervise i innovasjon og entreprenørskap ved handelshøyskolen.

Se også: Gründerskifte på NHH  

Verdens mest innovative

Opp mot 40 NHH-studenter kan fra neste år ta deler av utdanningen sin i et av verdens mest innovative områder, ved University of California, Berkeley.

–Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. Ifjor eksploderte interessen for Gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, forteller Johannessen.

Gründerskolen er et samarbeidsprosjekt mellom flere utdanningsinstitusjoner i Norge med fokus på nyetablering og innovasjon i et internasjonalt perspektiv.

–Det er et paradigmeskift. Folk ønsker å ha mer kontroll over egen hverdag, og ikke bli styrt ovenfra. Mange utvikler ideer allerede mens de går her. Det ønsker vi å imøtekomme.

Krevende program

Som en del av kurset skal studentene få prøve seg i bedrifter i et område hvor rundt 80 prosent av verdens mest innovative bedrifter er lokalisert.

– På Gründerskolen blir studentene utplassert i oppstartbedrifter. Gjennom Innovation School skal de utplasseres i det vi kaller innovative bedrifter. Dette er etablerte selskaper som har sterkt fokus på innovasjon, men som typisk er større enn «vanlige» oppstartsbedrifter, sier Johannessen.

Han forteller videre at samarbeidet med Berkeley skal være et supplement til Gründerskolen, og at opplegget ved Berkeley skal være tilpasset nivået på masterkursene på NHH.

-Det er ingen overlapping med Gründerskolen eller masterprofilene på NHH. Det skal ikke gå Gründerskolen i næringen, understreker Johannessen.

Opplegget varer i 10 uker om sommeren med fire dager internship i en bedrift og en dag med undervisning hver uke. -Det vil være ganske arbeidskrevende, sier Johannessen.

Les også:
– Det er en uhorvelig arroganse i dette
Xi advarer: - Farlig periode for verdensøkonomien
Nå inntar bloggeren styrerommet dnPlus

DNtv anbefaler:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DN-podkast: Finansredaksjonen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.