Oppdatering: Ifølge Bloomberg News har mannen stått fram og bekreftet sin avskjedigelse. Se siste avsnitt for mer. 

Google vil ikke bekrefte at ingeniøren er sparket og viser til at selskapet ikke kan kommentere personalsaker. I en intern epost til de ansatte har Google-direktør Sundar Pichai skrevet at dokumentet går over streken ved å «fremme skadelige kjønnsrollestereotyper på arbeidsplassen», ifølge BBC.

– Jeg slår bare fast at det at interesser og ferdigheter er forskjellige mellom kvinner og menn, blant annet skyldes biologiske årsaker og at disse forskjellene kanskje forklarer hvorfor vi ikke ser like mange kvinner i IT-jobber og lederroller, heter det i dokumentet som er komponert av en anonym, mannlig programvareingeniør.

Ifølge forfatteren har menn forutsetninger som gjør dem bedre egnet til å jobbe i teknologibedrifter og ledelse. Kvinner, derimot, «har mer åpenhet for følelser og kunstneriske områder framfor ideer».

Dokumentet, på omkring 3.000 ord, har gått viralt i USA der det er stemplet som sexistisk og har blåst nytt liv i debatten om mangel på mangfold i IT-bransjen.

Vurderer søksmål

Bloomberg News har vært i kontakt med forfatteren av memoet. James Damore, som var ansatt som ingeniør, sier til Bloomberg i en e-post at han ble sparket for å ha "opprettholdt kjønnsstereotyper" i selskapet.

Han skriver også til Bloomberg at han nå vurderer alle juridiske virkemidler mot Googles morselskap Alphabet som svar på oppsigelsen.(Vilkår)

Slik hacket de Tesla Model X
På en av verdens største hackerkonferanser i Las Vegas, demonstrerte kinesiske hackere og sikkerhetseksperter hittil ukjente sikkerhetshull i Tesla Model X.
00:37
Publisert: