Etter oppgang på sterke inflasjonstall og økt oljepris, er den norske kronen om lag 1,75 prosent sterkere enn Norges Banks anslag for andre kvartal.

Mandag morgen koster en euro 9,18 kroner. For en uke siden kostet en euro 9,40 kroner.

Nordea Markets viser til at det nå prises inn en relativt beskjeden sannsynlighet for rentekutt på sentralbankens september-møte.

«Sentralbanken trenger derfor ikke frykte en massiv styrking, dersom de holder igjen. Vi holder derfor på at de ikke kutter i september», sier Nordea i sin morgenrapport.

Økt risikovilje

Økt risikovilje drev ifølge Nordea amerikanske lange renter opp på begynnelsen av fredag, men i løpet av kvelden og natten korrigerte de litt ned igjen, og handles nå på 1,54 prosent mot 1,51 prosent ved starten fredag. Den tyske tiåringen er opp et par basispunkter fra det laveste punktet i går og handles på -0,09 prosent.

DNB Markets sier at mandagens nøkkeltallskalender er relativt tynn, men at det kommer noen amerikanske tall, blant annet Empire State bedriftstillit for industrien i New York.

Denne indeksen har historisk vært en god indikator for den landsdekkende bedriftstillitten (ISM-indeksen), men den svinger en del fra måned til måned. Etter at indeksen falt i juli, er det ventet en liten oppgang i august.

«Ellers ventes NAHB-indeksen å stige noe i august fra et allerede høyt nivå. Det lover i så fall godt for boliginvesteringene fremover», skriver DNB i sin morgenrapport.

Nullvekst i Japan

Banken fremholder at japansk BNP mandag var uendret fra første til andre kvartal, ifølge foreløpige vekstanslag. Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent.

«Dagens tall er isolert sett et argument for ytterligere lettelser fra Bank of Japan. Tallene så likevel ut til å gi små markedsutslag. Nikkei er marginalt ned siden fredag, mens yen faktisk har styrket seg mot dollar, etter at amerikanske detaljhandelstall kom inn svakere enn ventet på fredag», sier DNB Markets i sin morgenrapport.

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: