Kronen fortsetter den sterke utviklingen onsdag. I løpet av de siste dagene har den norske valutaen gått markert sterkere i takt med oppgang i oljeprisen.

En euro koster i skrivende stund i underkant av 8,37 kroner. Dette er det sterkeste nivået mot den felleseuropeiske valutaen siden slutten av oktober ifjor.

Da vi startet uken kostet en euro 8,58 kroner, noe som betyr at euroen er blitt rundt 21 øre billigere i løpet av de tre siste dagene.

Norske kroner har også gått markert sterkere mot svenske kroner de siste dagene. Mens man i begynnelsen av uken måtte ut med rundt 91,70 norske for 100 svenske, koster det onsdag kveld rundt 89,60 kroner for tilsvarende mengde svenske kroner.

Den norske valutaen er nå på det sterkeste nivået mot svenskekronen på et halvt år. Med unntak av en kort periode i løpet av 18. februar i år, må vi helt tilbake til rundt 10. oktober ifjor for å finne like sterke nivåer som onsdag kveld.

Oljeløft

Kronestyrkelsen har blant annet skjedd i takt med en sterk oppgang i oljeprisen de siste dagene.

Den amerikanske referanseoljen WTI handles i skrivende stund til årets sterkeste nivåer. Nordsjøoljen handles også på sterke nivåer. Referansekontrakten på olje med levering én måned frem i tid har steget nær fem prosent bare i løpet av onsdagens handel og går i skrivende stund for 62,73 dollar.

I løpet av kveldens handel har prisen vært helt oppe i 63,48 dollar, som er det høyeste nivået så langt i år.

Den sterke oljeprisen har ført til at kronen har gått markert mot flere andre store valutaer de siste dagene.

Styrkes mot nesten alle

En amerikansk dollar koster i skrivende stund 7,84 kroner. Så langt denne uken er dermed dollaren blitt rundt 26 øre billigere.

Kronen styrkes også mot både det britiske pundet, japanske yen, danskekronen, sveitserfrancen og den australske dollaren onsdag. Av de store der det kun kanadiske dollar, som i likhet med den norske tenderer til å bevege seg i takt med råvareprisene, som styrkes mot kronen.

En kanadisk dollar koster i skrivende stund 6,37 kroner, noe som er rundt 0,1 prosent mer enn ved midnatt tirsdag.

Så langt denne uken har også kandadiske dollar blitt rimeligere målt i norske kroner, nærmere bestemt rundt åtte øre i løpet av de tre dagene.

Les også:

- Vi trengte ikke å gjøre noe, vi tjente penger uansett

NHH-professorer tjente rått på millionlån med 80 prosent rente

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.