Norges Bank vil selge valuta tilsvarende 500 millioner kroner hver dag i forbindelse med avsetningen til Statens pensjonsfond utland, mer kjent som oljefondet, i januar 2015.

Det fremgår av en melding fra Norges Bank tirsdag.

I praksis betyr dette at sentralbanken fortsetter å være netto kjøper norske kroner i forbindelse med overføringene til oljefondet

Første gangen dette skjedde var i oktober i år (se faktaboks).

Kronen styrkes noe i etterkant av meldingen tirsdag. En euro koster i skrivende stund 9,03 kroner, mens den i forkant av meldingen kostet en eruo i overkant av 9,08 kroner.

På forhånd var det ventet flere meglerhus et lavere nivå på de daglige kjøpene. DNB Markets trodde på forhånd på valutasalg tilsvarende 250 millioner kroner per dag, mens SEB og Danske Markets begge trodde på salg tilsvarende 300 millioner kroner per dag.

Les også:

Hellas-uro svekker euroen

- Norge behøver en historisk svak valutakurs

Varsler «blodbad» i Russland  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.