Danske Bank Markets venter at den engelske sentralbanken ikke vil heve styringsrenten før i februar 2016, mens forventningen tidligere har vært at hevingen ville komme i november i år.

«Ettersom Bank of England ønsker å se konsumprisindeksen stabiliseres eller bevege seg oppover, før en renteheving, venter vi nå at første oppjustering skjer i første kvartal 2016, sannsynligvis i februar», skriver Danske Bank i sin morgenrapport.

Banken venter at britisk KPI vil ha steget med 0,1 på årsbasis i juli, når tallene offentliggjøres tirsdag, mot 0,0 prosent i juni. Samtidig ventes kjerneinflasjonen å ha steget til 0,9 prosent på årsbasis i juli, fra 0,8 prosent i juni.

«Fokus for BoE ser ut til å ha skiftet tilbake til inflasjon, i kjølvannet av lavere oljepriser og sterkere pund», heter det i morgenrapporten.

Nøkkeltall

Svenske husholdningers konsum ventes tirsdag å ha tiltatt noe i styrke i juni, sammenlignet med beskjedne 2,2 prosent på årsbasis i mai, etter at detaljhandelen steg med 3,8 prosent på årsbasis i juni.

I USA venter bankens analytikere at tallet på igangsatte boliger tirsdag vil vise fortsatt oppgang i juli, men i en mer moderat takt.

DNB Markets skriver i sin morgenrapport at sjokket etter Kinas omlegging av valutakurspolitikken for en uke siden ser ut til å ha lagt seg, og at markedet nå ser ut til å flytte oppmerksomheten tilbake mot Federal Reserve, og den ventede rentehevingen i høst.

Den internasjonale økonomien ser ifølge bankens analytikere ut til å miste moment. I DNB Markets' makroscore oppsummeres trenden i de økonomiene som følges tettest, ved hver måned å vurdere innkommende nøkkeltall på en skala fra -2 til +2.

«I vår scoring i august har vi foretatt åtte nedjusteringer og bare én oppjustering. Nivåmessig ligger Storbritannia, Sverige og eurosonen på topp, med samlet utvikling over trend, mens Kina og Norge ligger nederst, med en utvikling klart under trend», heter det i morgenrapporten.

Valuta

Kronen er tirsdag morgen om lag uendret mot euro, på 9,0954, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs mandag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med rundt halvannen øre, til 8,2254.

Euro er svekket til 1,1058 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1078 dollar i New York mandag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet mandag på 1,409 prosent, mot 1,425 prosent fredag.

MORGENENS VALUTAKURSER:

 

Les også:
Bangkok-bomben kan ruinere økonomien
Festet for 113 millioner
Gjelsten vil børsnotere Kid Interiør
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.