Spanias to viktigste faglige landsorganisasjoner varsler en 24 timers generalstreik 29. september i protest mot regjeringens planer om reformer i arbeidsmarkedet.

Det blir den første generalstreiken i Spania siden 2002 og den første siden den sosialistiske regjeringen til José Luis Rodríguez Zapatero kom til makten i for seks år siden.

Sterke reaksjoner
UGT og CCOO, som til sammen har 2 millioner medlemmer, reagerer sterkt på forslaget om å gjøre det lettere å si opp ansatte og på planene om kraftige kutt i statsbudsjettet og økt pensjonsalder.

Generalsekretæren i UGT, Cándido Méndez sier at beslutningen om generalstreik ble tatt etter mislykte samtaler med regjeringen om reformene, som han sier vil skade arbeiderne og forsinke ny vekst i økonomien.

Les også: Spania svartelistet


- Spania og Portugal må spare mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.