Fredag holdt Maduro sin første tale om rikets tilstand for den nyvalgte og opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen. Talen sammenfalt med at Venezuelas sentralbank la fram tall over økonomisk vekst og inflasjon, og presidenten hadde ikke godt nytt å melde.

Tallene fra sentralbanken forteller at økonomien i landet krympet med 4,5 prosent i fjorårets ni første måneder, og samtidig var inflasjonen på hele 108,7 prosent.

– Dette er katastrofale tall. I en ny periode med nyliberal og kapitalistisk politikk ville denne økonomiske situasjonen presset folket ut i arbeidsledighet, sa Maduro, som står midt i en heftig maktkamp med opposisjonen.

– Den sosialistiske modellen er den eneste. Ikke den nyliberale modellen som vil privatisere alt. Dere må styrte meg om dere vil få gjennom en lov om privatisering. Nei, nei og nei, erklærte Maduro til kraftig buing fra opposisjonspolitikere.

Bare timer før talen hadde Maduro erklært økonomisk unntakstilstand i 60 dager. Ifølge finansminister Luis Salas er det et grep som tas for at staten skal få mandat til å kontrollere selskaper og få fart på produksjonen i landet.

I oktober anslo regjeringen at inflasjonen i landet ville ligge på 85 prosent i 2015 og synke til 60 prosent i år. Men utviklingen ser ut til å gå feil vei.

Les også:

Nå har 28.000 norske oljejobber forsvunnet

Tapte 320 mill. på én børsdag

Se DNtv: Dette skal du se etter på visning

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.