«Den internasjonale økonomien ser ut til å miste momentum», skriver seniorøkonom Kjersti Haugland i morgenrapporten fra DNB Markets tirsdag.

Hun viser til at meglerhusets egen makroindeks viser tegn til omslag i august.

- En bolk med svake tall

Indeksen sammenfatter utviklingen i ni økonomiske nøkkelindikatorer i de syv økonomiene som meglerhuset følger tettest.

I august ble åtte av indikatorene justert ned, mens bare én indikator er justert opp.

- Vi har hatt en bolk med svakere tall og det er det som slår gjennom nå, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets til DN.

(Kilde: DNB Markets)


Oljenedturen slår inn

De fleste landene ligger nå rundt normalutvikling, som er vist med null, mens både Norge og Kina scorer klart svakest.

- Det samsvarer ganske godt med hovedbildet man har om at utviklingen i Kina har vært en del svakere de siste par årene og at Norge har møtt oljenedturen som har slått inn i et bredere sett av indikatorer, sier Aamdal.

Skalaen for indeksen går fra - 2 til +2. For Norges del ble det riktignok ikke gjort noen nedjusteringer i august, men seks av de ni norske indikatorene viser negativ utvikling. Kun boligmarkedet indikerer positiv utvikling.

Samlet er indeksen for Norge på - 0,75.

For Kinas del viser syv av ni indikatorer negativ utvikling og samlet score for økonomien er på - 0,875.

Les mer:  - Tegn til bedring i Kinas boligmarked

Venter lavere vekst

Kredittvurderingsbyrået Moody's la tirsdag frem nye prognoser for utviklingen i verdensøkonomien, skriver The Guardian. Ifølge prognosene vil bnp-veksten i de 20 største økonomiene i verden falle til 2,7 prosent i år, ned fra 2,9 prosent ifjor.

«Forbedringen i USA, og i mindre grad i euroområdet og Japan, vil bli motvirket av den pågående nedbremsingen i Kina, lav eller negativ vekst i Latin-Amerika og bare en gradvis bedring i Russland etter årets resesjon», skriver byrået i analysen ifølge The Guardian.

Les også:

Gjelsten vil børsnotere Kid Interiør  

USA gir Shell tillatelse til oljeboring i Arktis

Bangkok-bomben kan ruinere økonomien

Se DNtv: Boligmarkedets minste leilighet

Se Oslo-markedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.