Tidligere Høyre-statsråd Victor D. Norman refser Solberg-regjeringen for å gi mest i skattelette til de rikeste i Norge.

– I stedet for å redusere formuesskatten til 0,75 prosent, kunne de hevet innslagspunktet, slik at letten i stedet hadde kommet alminnelige folk til del, sier økonomiprofessoren til VG.

Solberg-regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2015 å senke formuesskatten slik at folk med over 2 millioner kroner i bruttoinntekt får 38.000 kroner i skattelette, mens folk med vanlig inntekt får et par tusenlapper.

Etterlyser debatt

Norman etterlyser en omfattende debatt om skattepolitikken.

– Anledningen til en bred gjennomgang av norsk skattepolitikk kommer i forbindelse med Scheel-utvalget, som senere i år skal komme med sine forslag til endringer i bedriftsbeskatningen, sier Normann.
 

Les også: «Helt dust»

  - Tall som lett kan latterliggjøres i norsk offentlighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik vil regjeringen endre skatter og avgifter

Regjeringen avfeide klimaråd fra egen etat