Da Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen ble utpekt som hovedmann i Norges største innsidesak, ringte hyttenabo Leif Arne Moi Nilsen (46) umiddelbart til familien for å tilby sin hjelp.

Senere har han fått vite at hustelefonen ble avlyttet av politiet, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg ringte og tilbød dem hjelp. Jeg var ganske knekt. Når to mennesker som ikke har noe med saken å gjøre griner sammen på telefonen, har ingen andre noe med det. Dette er krenkende, sier Nilsen om avlyttingen og at hans fortrolige samtaler med Ingebrigtsens ektefelle, Ingrid Ottesen, finnes i opptak hos Rogaland politidistrikt og syv advokater.

- Et gufs fra gamle Russland
Nilsen sier dette minner ham om et gufs fra gamle Russland, og nå vurderer han å kreve erstatning for å ha blitt avlyttet i en sak han ikke er mistenkt.

6. juli besluttet Riksadvokaten å frafalle mafiaparagrafen, som var bakgrunnen for at det ble benyttet avlytting.

Elskerinner
Nilsens reaksjoner er ikke enestående, ifølge advokat Ketil Magnus Berg i advokatfirma Furuholmen.

- Stadig flere utenforstående tredjemenn får invadert privatlivet sitt. Koner, barn, elskerinner, venner og kolleger havner uten filter på politiets harddisker, som spres videre til aktor, forsvarere og retten. Jeg er ikke imot avlytting i seg selv, men det må være noen etiske retningslinjer når det brukes på to helt utenforstående som snakker sammen, sier Berg til DN.

For å kunne kreve erstatning, må de som er avlyttet ifølge Berg påvise at avlyttingen har gitt varige men.

Les også: Trapper opp mot kriminelt finansmiljø rundt Aker Brygge


- Det handler ikke om angrep, det handler om forsvar

Dropper mafiasiktelse i Acta-saken

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.