Søndag kveld varslet konsernsjef Sigve Brekke at «alle steiner skal snus» for å finne ut nøyaktig hvordan Telenor håndterte Vimpelcom-saken. Men én stein skal han ikke løfte på, skriver Klassekampen.

Til avisen sier Brekke at et sentralt punkt i stortingshøringen om saken, nemlig Telenor-toppenes opptreden i Vimpelcom-styret, ikke vil bli omfattet av den eksterne granskingen.

– Når jeg snakker om en gransking av Telenor-systemet, så er det internt i Telenor. Vi har ingen oversikt over hva som har skjedd i Vimpelcoms styre, sier Brekke.

Under etterforskning

Konsernsjefen opplyser videre at granskingen skal dreie seg om Telenor-systemets befatning med Usbekistan-saken fra 2005 og fram til i dag.

Vimpelcom er under etterforskning for å ha utbetalt store summer relatert til telelisenser i landet.

Ifølge Klassekampen har minst seks Telenor-representanter i Vimpelcom vært involvert i styrebehandlingen av utbetalingene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Professor: - Dette er sjokkerende

 
Sigve Brekke: - Vi ser svært alvorlig på dette

Vimpelcom setter av 7,6 milliarder til korrupsjonssak - det forsterker Telenors bekymring