Volkswagen opplyser onsdag at 1.189.906 biler i registrert i Storbritannia er utstyrt med den omstridte «fuskeprogramvaren», melder Guardian.

Etter bilmerke er fordelingen som følger

Volkswagen: 508.276

Audi: 393.450

Skoda: 131.569

Volkswagen nyttekjøretøy: 79.838

Seat: 76.773

Tidligere på dagen onsdag ble det kjent at 147.139 norskregistrerte biler har programvaren. De aktuelle bilene er dieselbiler med motortypen EA189 basert på den såkalte EU5-standarden.

Les mer: VW: 147.139 biler i Norge er berørt av «fuskeprogramvare»

På verdensbasis er rundt 11 millioner dieselbiler utstyrt med programvare som gjør at bilene under miljøtesting viser langt lavere utslipp av nitrogenoksid (NOx) enn de egentlig har i vanlig bruk. Testene skal sørge for at bilene lever opp til miljøkravene i ulike markeder.

Det var amerikanske myndigheter som avslørte jukset. Tyske etterforskere er nå i dialog med amerikanerne om saken. Økokrim skal avklare om noe straffbart har skjedd i Norge. (©NTB) (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

VW: 147.139 biler i Norge er berørt av «fuskeprogramvare»

DNB-aksjen stiger markert

Nesbø-fond håver inn millioner etter fusjon

Se DNtv: Se Tesla Model X

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert: