Volkswagen-aksjen får seg nok en kraftig knekk på Frankfurt-børsen tirsdag.

I skrivende stund er aksjen ned 17,5 prosent, etter å ha vært ned rundt 20 prosent tidligere på dagen.

Mandag endte aksjen ned 17 prosent og den samlede nedgangen så langt denne uken er nå på nær 32 prosent.

Tirsdag ble det kjent at selskapet setter av 6,5 milliarder euro, tilsvarende 54 milliarder kroner, for å håndtere utslipssjukset.

Dette vil bli kostnadsført i inneværende kvartal, opplyser selskapet i meldingen.

Minner om Toyota

Volkswagen opplyste samtidig at elleve millioner som er solgt verden over har programvaren som er laget for å pynte på utslippene, melder NTB.

- Til tross for den negative omtalen i media rundt denne skandalen, er det ikke sikkert at VW vil tape markedsandeler i det lange løp, sier analytiker Dominic O'Brian i Exane BNP Paribas til Bloomberg News.

Han viser til tidligere episoder hvor bilprodusenter har kommet seg gjennom slike situasjoner. I 2010 måtte Toyota tilbakekalle to millioner biler i Europa, som følge av en feil med gasspedalene.

- Må ha visst om dette

- Jeg ville blitt veldig overrasket hvis det er en håndfull ingeniører som har manipulert programvaren uten at noen andre har visst om det, sier analytiker Arndt Ellinghorst i Evercore ISI, som har fulgt Volkswagen i mer enn ti år, til Bloomberg. 

- Martin Winterkorn må ha visst om dette her. Disse anklagene veier så tungt at han må bære konsekvensene personlig og trekke seg, sier Ellinghorst.

Les også:

Diesel personbiler verre enn lastebiler

VW: - Omfatter 11 millioner biler

Vil granske europeiske biler etter VW-skandalen

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 

Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.