Volkswagen sjekker nå om biler med en tidlig versjon av dieselmotoren EA288 inneholder programvaren som manipulerer utslippsdata når bilen testes. Det melder bransjeavisen Automotive News Europe.

Før har skandalen dreiet seg rundt såkalte EA189-motorer som er produsert mellom 2009 og 2015.

EA288 som kom i 2012, er også en firesylindret dieselmotor som kommer i 1,6- og 2,0-liters varianter. Dagens versjon av denne motoren, som møter Euro6-utslippskravene, skal ikke ha programvaren, men "andre generasjoner av EA288 blir nå undersøkt" skal Volkswagen ha sagt i en uttalelse, ifølge nettstedet.

Hittil er det opplyst at 11 millioner biler er omfattet av skandalen, men dette tallet kan nå vokse.

- Vi er ikke kjent med dette. Vi har bekreftelser på at alle biler som vi selger i Norge nå ikke er berørt, sier informasjonssjef for Volkswagen, Anita Svanes, hos importør Harald A. Møller til DN.

Oppdatert: I en pressemelding fra Volkswagen heter det torsdag kveld at Euro 5 og Euro 6-godkjente motorer av typen EA288 ikke er berørt.

Les også: Reuters: Volkswagen stopper salget av enkelte bilmodeller

Volkswagens handlingsplan godkjent

  Sjekk om din bil er jukset med

- Det er skuffende, leit og flaut  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.