Tyske transportmyndigheter (KBA) har godkjent handlingsplanen som Volkswagen AG overleverte forrige uke.

- Gårsdagens viktige nyhet fra Volkswagen AG er todelt. KBA godkjente handlingsplanen som ble leverte forrige uke, og det bekreftes nok en gang at nye biler vi selger i Norge ikke er berørt av denne saken. Vi kan dermed avfeie de siste dagers spekulasjoner i media rundt dette, sier administrerende direktør i Harald A. Møller AS, Terje Male.

Den norske importøren har allerede begynt å kontakte berørte kunder og oppfordrer samtidig til å besøke nettsiden www.189motor.no hvor man sjekke om biler er berørt.

Les også: Sjekk om din bil er jukset med  

Det jobbes kontinuerlig med de tekniske løsningene som skal godkjennes av ansvarlige myndigheter. Planlagt start for implementeringen er januar 2016. For majoriteten av de berørte norske bilene vil dette innebære en oppgradering av programvare, mens det for enkelte biler også kan være behov for delebytte. Utbedringene vil bli utført uten kostnad for kunden.

"Gårsdagens offentliggjøring fra tyske myndigheter understreker tydelig at berørte bileiere fritt kan bruke bilen som vanlig frem til den forestående utbedringen. Det foreligger dermed ingen begrensinger i bruk og alle berørte biler er teknisk trygge å kjøre." heter det i en pressemelding fra Møllergruppen.

Etterfølgeren til den berørte EA 189-dieselmotoren, kjent som EA 288 og tatt i bruk i 2012, skal ikke være berørt.

Les også: VW selger flere biler til tross for utslippsjuks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.