Volkswagens styre samles fredag til styremøte i selskapets hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland.

Det er ventet at styret avgjøre hvem som skal ettefølge Martin Winterkorn som toppleder i bilkonsernet, skriver Financial Times.  Onsdag denne uken trakk Winterkorn seg på grunn av avsløringene om at selskapet bevisst har jukset i amerikanske utslippstester på en rekke av selskapets dieselbiler.

Utslippene viste seg senere å være 30–40 ganger høyere enn de skulle være.

En rekke aviser skrev torsdag at Porsche-sjef Matthias Müller blir ny VW-sjef.

Porsche-familien er største eier i Volkswagen.

Müller er 62 år gammel, ble født i det tidligere DDR og begynte i Audi i 1977. Der steg han raskt i gradene, og i 2010 ble han utnevnt til toppsjef for Porsche.

På styremøtet fredag vil det trolig også bli avgjort om andre av bilkonsernets toppledere må gå, skriver Financial Times.

Torsdag skrev flere tyske medier at flere av selskapets toppingeniører kan komme til å få sparken etter styremøtet fredag.

Volkswagen-aksjen stiger i underkant av to prosent på Frankfurt-børsen fredag. Aksjen er likevel ned nesten 30 prosent siden jukset ble avslørt av amerikanske myndigheter forrige fredag.

Også BMW og Daimler, produsenten av Mercedes, stiger på Frankfurt-børsen fredag.

Les også:

Så mye billigere tror Statoil at Johan Sverdrup fase-1 blir

Dette blir den dyreste høstferien på 16 år for nordmenn i utlandet

- Vi risikerer å få et raskt omslag i boligmarkedet og et fall i boligprisene. Det er farlig.

Se DNtv: - Familien min er Volkswagen

– Familien min er Volkswagen
Familien min er Volkswagen. Det betyr alt for oss.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.