Uken startet med røde indekser, men de siste dagene har aksjeindeksene trukket forsiktig oppover. Så også i dag.

Før handelsstart så det ut som alle de tre nøkkelindeksene ville starte godt i rødt ettersom Googles resultater for første kvartal var dårligere enn ventet.

Men bedre tall enn ventet fra produsenter i New York og vekst som ventet i forbruksprisene var med på å rette opp den svake førhandelen i aksjemarkedet. Selv om det startet marginalt i rødt, vippet det over i positivt terreng for både Dow Jones og S&P 500 etter en drøy time med handel.

Les også: Økt produksjon i USA og Mindre lønn til "Joe the plumber"

Men selv om deler av økonomien er lettet over at produksjon og priser er på vei opp, lurer frykten for inflasjon i bakgrunnen. Det er med på å lokke investorer over i gull og sølv, to råvarer som har steget kraftig den siste tiden.

Les også: Gullgalopp

På slutten av handelsdagen vippet også Nasdaq over i positivt terreng til tross for at Google falt etter at nettselskapet etter stengetid igår leverte svakere tall enn analytikerne hadde ventet. Verdens største nettsøkselskap kunne vise til en salgsøkning på 29 prosent i første kvartal. Det var ikke nok for investorene ettersom kostnadene økte med hele 54 prosent.

Google falt 8,3 prosent til 530,43 dollar.

Les også: Googles milliardoverskudd var ikke nok

Bank of America slet også i motvind fredag etter å ha lagt frem resultater for første kvartal. Selv om USAs største utlåner kunne skilte med overskudd i kvartalet, for første gang på tre kvartaler, var investorene mest opptatt av at selskapet hadde inngått forlik med Assured Guaranty, et selskap som forsikrer boliglån. Kostnaden for forliket er 1,6 milliarder dollar, og var med på å trekke resultatet ned. Samtidig skiftet selskapet ut sin finansdirektør.

Bank of America falt 2,0 prosent til 12,87 dollar.

Torsdag var det kun Nasdaq av de tre toneangivende indeksene som stengte på minussiden. Både den brede S&P 500 og industriindeksen Dow Jones kom seg over i pluss etter at det ble kjent at Representantenes hus hadde godkjent en plan som hindret at det statlige apparatet i USA ble stengt som følge av budsjett-uenigheter.

Oljeprisen viser styrke på slutten av uken. For tredje dagen på rad stiger prisen på WTI-olje. Fatet steg til 109,66 dollar, en oppgang på 1,55 dollar fra igår. Prisene på amerikansk lettolje ligger 28 prosent høyere enn for ett år siden.

- Dagens tall viser at den amerikanske økonomien kommer sterkt tilbake, sier Jason Schenker i Prestige Economics til Bloomberg News.

- Den globale innhentingen er fortsatt på skinner til tross for de høye oljeprisene, bemerker han.

Da børsen stengte for handel klokken 22.00 norsk tid så det slik på Wall Street: