Deklarasjonen, som ble vedtatt på FNs høynivåmøte onsdag, anerkjenner problemet og oppfordrer land til å utarbeide planer for hvordan de kan redusere bruken av antibiotika, hvordan bruke vaksiner på en bedre og mer hensiktsmessig måte og for finansiering av nye legemidler for å bekjempe antibiotikaresistens.

– Dette er et historisk øyeblikk for verdens land. Statsoverhoder er enige om å vie mer oppmerksomhet til et forsømt problem, sier WHOs generalsekretær Margaret Chan.

Da erklæringen ble vedtatt sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon at omfanget av problemet er blitt tydeligere og antibiotikaresistens er et verdensomfattende problem.

Leger Uten Grenser (MSF) skryter av onsdagens deklarasjon.

– Nå har myndighetene ansvar for å ta det videre fra ord til handling, sier MSF-leder Joanna Liu.

Enkelte kritikere mener onsdagens deklarasjon mangler konkrete forpliktelser for å få antibiotika ut av jordbruket og for å finansiere nye legemidler. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Danmark sprer svinesykdom til hele verden


- Jo mer jeg har sett på disse fremtidsscenariene, jo mer redd blir du