Gjødselsprodusenten Yara fikk en omsetning på 23.309 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot ventede 22.439 millioner kroner.

Driftsresultatet før ned- og avskrivninger, ebitda, kom på 4.227 millioner kroner i andre kvartal. Det var ventet 4.199 millioner kroner.

Det kommer frem av selskapets kvartalsrapport fredag.

I den samme rapporten melder selskapet om en økning i kunstgjødselkapasiteten i Finland med 250.000 tonn.

- Yara rapporterer om et sterkt kvartalsresulatat, som følge av at marginforbedringer mer enn veier opp for en tidlig slutt på sesongen i Europa, sier administrerende direktør i Yara International, Jørgen Ole Haslestad, i rapporten.

Resultatet før skatt i andre kvartal er 3.095 millioner kroner, mot ventede 2.197 milllioner kroner.

Sterke marginer

Yara International skriver at både globale jordbruksmarginer og insentivene for gjødselbruk fortsatt er sterke, hvor FAOs matprisindeks er tre prosent lavere enn for ett år siden.

Global nitrogen-etterspørsel var sterk gjennom kvartalet, hvor Nord-Amerika og flere asiatiske markeder motvirket den tidlige slutten på sesongen i Europa.

Kinesisk kull driver prisene

Yara gjentar at de kinesiske kullprisene fortsetter å være hoveddriveren for globale nitrogenprisen fremover - i alle fall såfremt Kina fortsetter med den samme eksport-politikken for gjødsel.

Selskapet skriver også at europeiske nitrogengjødselleveringer i Vest-Europa var ned åtte prosent mot samme periode i fjor, som følge av den tidlige våren i år. Industrileveringer var imidlertid opp to prosent samlet sett for sesongen som endte i slutten av juni, som fører til at Yaras europeiske leveringer er på linje med fjoråret.

Yara

 

Les også på DN.no:

Schibsted merker annonsesvikten

Svakt resultat i Chile for Cermaq

Aker går nesten halv milliard i minus

Asia i dag: Rekordgjeld for kinesiske selskaper  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.