Yara kommenterer i en pressemelding Økokrims tiltale mot fire eks-direktører i selskapet.

En av de tiltalte,Tor Holba, er fortsatt ansatt i Yara. Han har siden mai 2012 hatt status som siktet i saken. Han var da medlem av konsernledelsen, men fratrådte stillingen etter eget ønske. Han har siden arbeidet i en annen stilling i selskapet.

- Økokrims tiltale gjør at Yara har funnet det naturlig å permittere Holba med lønn inntil skyldspørsmålet er avklart i retten, skriver selskapet i pressemeldingen.

Også tre tidligere ansatte i Yara er tiltalt i saken. Yara understreker at alle de involverte i saken er uskyldige inntil en eventuell rettskraftig dom foreligger.

Siktelsen mot Hallgeir Storvik er henlagt. Storvik var også medlem av konsernledelsen inntil mai 2012. Han har siden arbeidet som ansvarlig for gruvedrift i selskapet.

- For Yara som selskap har dette hele tiden vært en alvorlig sak, og tiltalene understreker dette alvoret. Samtidig er jeg tilfreds med at Hallgeir Storvik er utenfor mistanke, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i meldingen.

Se tidslinjen for Yara-saken her.

Hendelsene er et resultat av at Yara i 2011 selv varslet Økokrim og satte i gang en ekstern granskning knyttet til mulige uregelmessige forhold.

Yaras styre aksepterte tirsdag kveld en foretaksbot samt inndragning av midler på til sammen 295 millioner kroner. Boten er gitt for historiske forhold knyttet til selskapets etablering i Libya, et urealisert prosjekt i India og virksomheten i Sveits.

Yara skriver at selskapet ikke ønsker å komme med ytterligere kommentarer til tiltalene mot enkeltpersoner.

Les også:
Flere eks-direktører tiltalt for korrupsjon

Ny Yara-direktør tiltalt

- Hallgeir Storvik blir ikke tiltalt i Yara-saken

Enger snakker ut om korrupsjonssaken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.