Det er sendt ut permitteringsvarsel til samtlige ansatte i de to nyopprettede datterselskapene Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark, opplyser informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson til DN.

Dette gjelder rundt 1.300 Norwegian-ansatte.

- Varselet ble sendt ut for en liten stund siden, sier Holmbergh Jacobsson til DN.

- Det er ganske uvanlig at Parat har varslet dette uten å i det hele tatt å vært i forhandlinger med oss. Nå blir det megling, sier hun, og legger til at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

I permitteringsvarselet heter det at «samtlige eller en del av våre ansatte vil kunne bli permittert fra den 30.04.14».

BAKGRUNN: Vil streike for gullpensjon

Varselet kommer etter at Parat tirsdag leverte en plassoppsigelse til riksmegleren.

- Vi har varslet om at Parat har brutt forhandlingene med Norwegian. Vi går til arbeidskonflikt om vi ikke kommer til en løsning innen oppnevnt dato, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til DN.

Ønsker én avtale

Bakgrunnen er at Norwegian har flyttet selskapets kabinansatte til de nyopprettede datterselskapene. Parat ønsker at én tariffavtale omfatter alle Norwegians ansatte.

- Norwegian har ikke gitt tilbakemelding på dette kravet, og dette er årsaken til at forhandlingene er brutt, sier Skjæggerud. 

Parat har tidligere gått sterkt ut og advart mot at etableringen av datterselskapene har vært ledd i en strategi for å redusere kraften i de ansatte.

- Når de ansatte er samlet under én tariffavtale, står de sterkere enn om de blir splittet opp i ulike selskaper med ulike tariffavtaler, sier Parat-lederen.

LES OGSÅ:

Blar opp en milliard for Kjell & Co.

- Flere selskaper må gå konkurs

- Aldri en god dag å stenge markedet

Eboktrøbbel kan koste Apple en milliard dollar  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.