Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Foto: REUTERS/Susana Vera
Foto: REUTERS/Susana Vera les mer

Bank

Santander kjøper GE Money Bank

Spanias største bank kjøper forbruksfinansieringsdelen av GE Capitals nordiske virksomhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Banco Santander melder i dag at de kjøper opp GE Capitals enheter for forbrukslån i Norge, Sverige og Danmark - kjent som GE Money Bank - for 700 millioner Euro, tilsvarende 5,8 milliarder kroner.

Santander regner med å gjennomføre oppkjøpet i løpet av andre halvår i år. GE Money Bank har en utlånsportefølje på 2,35 milliarder euro i Skandinavia, inklusive forbrukslån, billån og kredittkort.

- Oppkjøpet av GE Capitals virksomhet i Skandinavia er et viktig skritt i Santanders vekststrategi i forbrukersegmentet. Oppkjøpet øker vår geografiske spredning og styrker posisjonen som en ledende tilbyder av forbrukerfinansiering i Europa, sier styreformann Emilio Botin til Bloomberg.

Les også:
Kutter krav om papirkvitteringer
- Svært alvorlig
Vil kutte 500 skattebyråkrater  

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Santander Bank
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør