Børsene åpnet med en nedgang ledet an av særlig to forhold, skriver TDN Finans:

  • En særlig negativ teknologisektor
  • Frykt om at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve vil ta en «haukete» tone i sin uttalelse om landets renteutsikter onsdag

Utover dagen utviklet riktignok nøkkelindeksene seg blandet, og dagen ender med bred oppgang på Wall Street.

Sentralt spørsmål

Federal Reserves rentekomité starter tirsdag sitt todagerslange møte. Rentebeslutningen publiseres onsdag kveld.

- Feds rentepolitikk er det sentrale spørsmålet for alle, sier aksjestrateg Guillaume Duchesne i BNP Paribas til Bloomberg News.

Han understreker at det blir mer og mer relevant å stille spørsmålet om timingen av den ventede renteøkningen, ettersom de økonomiske nøkkeltallene har sett bedre og bedre ut den seneste tiden.

- Fed vil trolig ta en noe mer «haukete tone», tror Duchesne.

Netflix faller, Tesla stiger

Tirsdag ender Netflix ned 0,15 prosent etter at strømmetjenesten lanserte i blant annet Frankrike og Tyskland - til blandede reaksjoner.

Tesla steg på sin side nesten tre prosent , etter at den falt betydelig på mandag, da Morgan Stanley uttalte at aksjen er overpriset.

Boeing-aksjen ender opp 0,81 prosent, til tross for at det er ventet at selskapet vil bli tildelt en kontrakt på flere milliarder dollar for et NASA-prosjekt.

Uendrete produsentpriser

Like før børsåpning, opplyste amerikanske statistikkmyndigheter at produsentprisene i USA var uendret i august sammenlignet med måneden før.

På forhånd var det ventet at produsentprisene ville være uendret på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Slik ender nøkkelindeksene i USA tirsdag (klokken 22.10 norsk tid)

  • Dow Jones - opp 0,59 prosent til 17.132 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 0,75 prosent til 4.553 poeng.
  • S&P 500 - opp 0,74 rosent til 1.999 poeng.

Se utviklingen her

Les også:
Dommer refser Acta
- Verdensøkonomien balanserer i dag på en nokså skarp knivsegg
Her vokser boligprisene raskest  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.