Norwegian kom til enighet med fagforeningene tirsdag kveld. Markedet svarer med å sende aksjen opp over seks prosent på Oslo Børs onsdag.

Arctic Securities mener avtalen mellom Norwegian og pilotene ligner veldig på det som ble lagt frem i helgen. Meglerhuset mener det ser ut som Norwegian fikk igjennom sitt viktigste krav til ansattstrukturen, og at det er positivt.

Basert på erfaringer fra den islandske vulkanen i 2010, anslår Arctic at kostnadene ved streiken er i intervallet 300 til 500 millioner kroner. Men de presiserer at anslaget er svært usikkert, og at det er vanskelig å forutsi effekten på fremtidige bookinger.

Meglerhuset er også bekymret for et mulig brudd på lånebetingelsene relatert til egenkapitalkrav.

Arctic opprettholder sin kjøpsanbefaling, men skriver at den er under vurdering.

Pareto Securities anslår at streiken koster rundt 200 millioner kroner. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen.

Stiger kraftig

Norwegian-aksjen stiger 6,2 prosent til 232,90 kroner onsdag morgen. Aksjen er dermed nesten tilbake til nivået den sluttnoterte til fredag 27. februar - dagen før streiken startet.

Siden toppnoteringen 29. januar i år er imidlertid aksjen ned mer enn 26 prosent.

Siden toppnoteringen og frem til gårsdagens sluttnotering har Norwegian-aksjene til storaksjonær, toppsjef og gründer Bjørn Kjos hatt et verdifall på 700 millioner kroner på sine Norwegian-aksjen.

Les mer:  Formuen redusert med 700 millioner

Les også:

Dette var det viktigste Kristian Monsen Røkke (32) lærte på skolebenken

Asia i dag: Spår kommunistpartiets kollaps i Kina

Morsbinding på lånt tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.