Tirsdag morgen faller Nikkei 225-indeksen i Japan 1,40 prosent.

- En sterkere yen og en lavere oljepris demper investorsentimentet, sier seniorstrateg Toshihiko Matsuno i SMBC Friend Securities til Bloomberg News. 

Yenen har styrket seg mot dollaren de siste dagene. Tirsdag morgen koster en dollar 104,4 yen, mens du for tre dager siden måtte ut med 106,7 yen for en dollar.

Oljeprisen fortsatte å falle mandag, og er på sitt laveste nivå på mer enn to måneder.

Stimuleringspakke

Ifølge Market Watch faller Tokyo-børsen som følge av at markedet er skuffet over statsminister Shinzo Abes tiltakspakke.

For om lag to uker siden ble det klart at Abes koalisjon har sikret seg flertall i det japanske overhuset. Det førte til en betydelig oppgang i de asiatiske markedene, fordi det er ventet at koalisjonsregjeringen vil lansere en omfattende stimuleringspakke, verdt 199 milliarder dollar.

Den japanske avisen Nikkei skriver tirsdag at stimuleringspakken vil bli på 57 milliarder dollar og at stimuleringen vil foregå over flere år. Det betyr at effektene av pakken vil bli mindre enn ventet, og det skuffer investorene, skriver Markets Watch.

Japans finansminister Taro Aso sier imidlertid tirsdag at myndighetene ikke har bestemt seg for størrelsen på en finanspolitisk tiltakspakke ennå.

Ifølge ham bør pengepolitiske tiltak håndteres av den japanske sentralbanken, melder TDN Finans. Aso sa også at han håper sentralbanken fortsetter med arbeidet om å nå inflasjonsmålet på to prosent.

Kina-børsen til årsbeste

I Kina er stemningen bedre. Hang Seng-indeksen er opp 1,14 prosent, til sitt hittil høyeste nivå i år. Ifølge Bloomberg News er det casino-selskaper som har presset indeksen opp.

Ifølge Bloomberg News er investorene spente i forkant av rentemøtene i både den amerikanske og den japanske sentralbanken.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Millionutbytte for skistjerne  

Her raser hyttesalget  

Ericsson-sjefen går på dagen

Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel  

Eksperter mener Kjell Inge Røkke og Akers maktbruk snur opp ned på en kriserammet rederibransje (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: