Norske Shell startet våren 2014 med et systematisk arbeid for å styrke konkurranseevnen gjennom kostnadsreduksjoner og tilpasning av organisasjonen til fremtidige oppgaver. Selskapets opererte felt i Norge står foran en nedadgående produksjon i årene fremover.

I februar ble de ansatte orientert om at dette også ville medføre reduksjon i antall stillinger. Torsdag ble de ansatte informert om at reduksjonen omfatter om lag 120 faste stillinger, opplyser selskapet i en melding torsdag.

Nødvendig

Rundt 100 av disse stillingene er lokalisert ved hovedkontoret i Risavika ved Stavanger, kommer det frem i meldingen. Omtrent 20 er knyttet til driftsavdelingen i Kristiansund.

- Disse tiltakene er nødvendige for å tilpasse oss aktivitetsnivået vi ser i årene som kommer, sier administrerende direktør Tor Arnesen.

I tillegg skal Norske Shell redusere antallet innleide medarbeidere og konsulenter med til sammen rundt 140 ansatte i Stavanger, Kristiansund og på Nyhamna.

Oppstrømvirksomheten i Norske Shell har i dag omtrent 900 ansatte og 350 innleide.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Storbank ilegges milliardbot

Nå er de størst i Norden: XXL gruser svensk sportskjempe

- Effekten av dette er veldig usikker