Tysklands største bank Deutsche Bank må betale en bot på 227 millioner pund (rundt 2,69 milliarder norske kroner) til britiske myndigheter for å ha trikset med Libor-renten, skriver Bloomberg.com.

Dette er den største boten for rente-triksing som noensinne er gitt.

Les også: Milliardforlik for Deutsche dnPlus

Banken har inngått et forlik med amerikanske og britiske myndigheter om å betale til sammen 2,5 milliarder dollar for manipulasjonen av rentesatser, skriver New York Times.

Libor-renten, som er den viktigste referanserenten i verden, blir satt som et gjennomsnitt av renten storbanker i London tilbyr for å låne penger av hverandre. Deutsche og flere andre banker rapporterte inn feil renter, og brukte denne innsideinformasjonen til å handle valuta og rentepapirer.

Ansatte i Deutsche Bank i London og Frankfurt har blitt beskyldt for ha justert renter på boliglån, studentlån, kredittkortgjeld og annen gjeld til egen fordel, ifølge New York Times.

Som en del av forliket er banken nødt til å si opp ansatte som har tatt del i de kriminelle handlingene.

De fleste som stod bak de kriminelle handlingene er ansatt i London, men også ansatte fra Frankfurt, Tokyo og New York var med. Totalt var 29 ansatte med på triksingene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

- Effekten av dette er veldig usikker

Ferdigplanlagt middag for rådville kokker

Varsler ny boligstrategi før sommeren: - Mye unødig frykt