«Da er jeg uten jobb. Når styret pålegger meg å følge opp regjeringens vedtak om flytting fra NIBIO Kvithamar til Steinkjer uten at det finnes økonomisk inndekning for det, ble det umulig å fortsette som adm.dir. Trist, men sant».

Dette innlegget postet Alvhild Hedstein på sin Facebook-side onsdag ettermiddag.

Norsk Institutt for bioøkonomi (NIBIO) bekrefter Hedsteins avgang på sin egen nettside:

- I styremøtet 1. juni har hun besluttet å fratre sin stilling. Bakgrunnen er uenighet mellom styret og administrerende direktør med hensyn til NIBIOs tilstedeværelse rundt om i Norge. Konkret handler uenigheten om NIBIOs tilstedeværelse i Trøndelag, styrets beslutning om å nedlegge aktiviteten på Kvithamar, og bygge opp den landbruksfaglige aktiviteten i Steinkjer, heter det i meldingen.

Styret beklager at Hedstein har besluttet å fratre, men har respekt for avgjørelsen. (Saken fortsetter under).

 

Styret konstituerer en ny direktør så raskt som mulig. I mellomtiden fungerer styreleder Victor D. Norman som arbeidende styreleder.

Alvhild Hedstein begynte i jobben som leder for det nyetablerte instituttet ifjor sommer. I et intervju med DN i august ifjor kalte hun det «drømmejobben».

- Jeg har nylig fått drømmejobben som administrerende direktør ved Norsk institutt for bioøkonomi. Det er helt fantastisk, akkurat hva jeg har tenkt meg, sa hun: Drømmejobb ødela sommerferien dnPlus (DN +)

- Det verste med den nye jobben er at det er umulig å bli kjent med alle 725 ansatte, sa hun.

Nå er hun uten jobb.

- Det er veldig trist at Alvhild slutter, hun har gjort en veldig god jobb, sier styreleder Victor D. Norman til DN.

Han sier han likevel har respekt for Alvhild Hedsteins beslutning:

- Hun kunne ikke leve med et styrevedtak, og da er det en fair sak at hun velger å gå av. Det har vi respekt for. Vi mener imidlertid vi har fattet et riktig vedtak, sier Norman.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Dette er en tragedie

Oljekommentaren: - Det er veldig lave forventninger

  Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Presis tysker
02:17
Publisert: