Til tross for de mørke skyene som truer landets økonomi, var stemningen tilsynelatende god i statsministerboligen fredag morgen.

Erna Solberg hadde gjort det koselig med levende lys og fyr på peisen da finansminister Siv Jensen og sentralbanksjef Øystein Olsen ankom det planlagte møtet. Duften av kaffen hang i luften, og både smil og latter satt løst.

Tema for toppledermøtet er derimot mørkere.

Prisen på et fat nordsjøolje ligger fredag morgen på 48,50 dollar. Før sommeren var prisen over 110 dollar fatet.

Med så lave oljepriser vil en lang rekke norske oljefelter være ulønnsomme, og ringvirkningene både for næringslivet og statens inntekter vil bli betydelige.

Hvorvidt det nå skal iverksettes tiltak for å møte konsekvensene av det sterke prisfallet er natulig å drøfte, mener Solberg.

– Utviklingen fra midten av desember med fortsatt fallende oljepris understreker ytterligere at norsk økonomi vil stå overfor betydelige utfordringer fremover som følge av at etterspørselen fra petroleumsnæringen vil avta. Basert på tidligere erfaringer vil det være nyttig å høre sentralbanksjefens vurderinger av norsk økonomis evne til omstilling.

Se hele pressekonferansen her:

DIREKTE: Pressekonferanse fra statsministerens toppmøte
00:00
Publisert:
 

Det uttalte statsministeren til DN onsdag denne uken, samme dag som oljeprisen sank til under 50 dollar fatet.

Dagens møte var lagt opp som en orientering fra sentralbanksjefen, hvor Olsen utdypte hvilke vurderinger som lå til grunn i Pengepolitisk rapport like før jul, i tillegg til å orientere om utviklingen siden da.

 

LES OGSÅ: Oljeprisen henter seg inn

Varsler investeringsras

- Avgjørende at kapasitet og kompetansen i norsk næringsliv beholdes  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.