Det er en uke siden resultatene fra brexit-avstemningen ble kjent. At flertallet av britene stemte for å forlate EU, førte til store bevegelser i valutamarket. Pundet falt til det svakeste nivået mot dollaren på mer enn 30 år, og den norske kronen ble betydelig svekket mot euroen og dollaren.

Nå er imidlertid hele brexit-effekten borte for kronen mot euroen.

I løpet av en uke har kronen blitt styrket med rundt 30 øre mot euroen. På det meste kostet en euro 9,58 kroner forrige fredag, mens du i skrivende stund får en euro for 9,30 kroner. Det er det samme nivået som euroen ble handlet på før avstemningen.

Sterkere importveid krone

Målt med importveid kursindeks (I44) har kronen blitt 1,7 prosent sterkere den siste uken.

I44 måler den norske kronen mot 44 av valutakursene til Norges viktigste handelspartnere.

- Kronen er den valutaen som kanskje har hatt den klareste trenden denne uken, understreker sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i fredagens morgenrapport fra Nordea Markets.

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets viser til at et bedret risikosentiment i aksjemarkedene har styrket kronen.

- Bakteppet for kronestyrkingen er nok i stor grad den mer positive utviklingen i aksjemarkedene denne uken, som igjen er godt hjulpet av forventninger til at sentralbanker vil føre en enda mer ekspansiv pengepolitikk, skriver han i sin morgenrapport.

Kan bli store utslag i kronekursen

I tillegg viser Hov til at oljeprisen har steget med nærmere syv prosent siden forrige fredag, og at den «særnorske risikoen» med det har blitt noe dempet.

Seniorøkonomen tror likevel ikke det er en trend som vil fortsette stabilt gjennom sommeren.

- Det er grunn til å minne om at den skjøre situasjonen i kjølvannet av den britiske EU-avstemningen fort kan føre til økt volatilitet i markedene igjen, noe som igjen kan medføre til store utslag i kronen de neste ukene, skriver han.

Volatilitet er et begrep som brukes om usikkerhet og svingninger.

Følg valutakursene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.