Riggselskapet Seadrill vurderer å flytte hovedkvarter fra London etter Storbritannias beslutning om å gå ut av EU, sier styreleder John Fredriksen til Tradewinds.

Fredriksen erkjenner samtidig at det er mye hysteri i markedet rundt brexit, og sier han ennå ikke kan gi en dom over konsekvensene, skriver avisen fredag.

- Byen er dyr og vi har alternativer som Houston, Aberdeen eller Det fjerne østen, sier Fredriksen om hovedkvarteret til Seadrill.

Det vakte stor ståhei da Seadrill flyttet hovedkontor fra Stavanger til London i 2013.  Styret mente selskapet kunne bli mer effektivt ved å redusere størrelsen på ledelsen i Seadrill Management og flytte flere funksjoner til regionene.

Seadrill vurderte da flere steder som nytt hovedkontor, inkludert London, Dubai, Singapore og Houston.

- Seadrill Managements plassering i Stavanger kan begrense Seadrills aggressive vekstplaner, der tilgang på kvalifiserte personer er kritisk. Norsk kostnadsnivå og avstanden fra Seadrills kjernemarkeder gjør reising og logistikk strevsomt, het det i  børsmeldingen som varslet flytteprosessen på tidspunktet.

Beslutningen om å flytte fra Stavanger ga også til kjenne en rift mellom Fredriksen og daværende toppsjef, Alf C. Thorkildsen. Seadrill-sjefen, som fulgte med fra integrasjonen av Smedvig, forlot Seadrill i prosessen etter ha ledet selskapet siden 2008.

Fredriksen ser ikke de helt store brexit-konsekvensene for Frontline ettersom det meste av befraktningsaktiviteten gjøres fra Oslo, og i økende grad Singapore.

Fredriksens selskaper falt over 400 millioner kroner i verdi etter at Storbritannia valgte å forlate EU-samarbeidet.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren: - Brexit øker virkelig usikkerheten om fremtidige oljeinvesteringer

Petroleumssektoren venter noe lysere tider

Apple skal være interessert i Tidal

Norwegian: Behandlingen av USA-tillatelse fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- Vi trenger en modig visjon for hele dette landet. Ikke bare for de rike, men for hver og en av oss
Blir hun Storbritannias neste statsminister? Innenriksminister Theresa May har formelt erklært seg som kandidat til å etterfølge David Cameron som leder av De Konservative og statsminister i Storbritannia.
01:04
Publisert: