De ansatte ved Meteorologisk institutt er fortvilet og bekymret etter å ha fått varsel om nedbemanning av 26 årsverk.

Mandag ble det kjent at instituttet må nedbemanne. Tirsdag ble de ansatte informert om situasjonen på et allmøte. Ledelsen foreslår at antall årsverk blir redusert med 26, blant dem 17 meteorologer, skriver VG.

Sju av meteorologene presenterer værmeldingene på TV.

– Folk er fortvilet og bekymret for egen situasjon. Vi frykter oppsigelser, men håper i det lengste at vi kan unngå det, sier meteorologenes hovedtillitsvalgte, Terje Alsvik Walløe, til avisen.

– Dette er dramatisk, og det er ikke med lett hjerte at vi gjør dette. Jeg forstår at de som rammes er sinte. 26 stillinger gir heller ikke en besparelse på 30 millioner. Men vi får se om vi får noe frivillig avgang som kan øke dette tallet, sier instituttets direktør Anton Eliassen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  - 2014 et av de varmeste årene


Kværner må kutte opptil 500 ansatte

- Kutter for mye - ender opp med «rykk og napp»-bemanning