– Trine Skei Grande er Venstres ubestridte og suverene leder, og vi er glad for at hun fortsatt ønsker å lede Stortingets største og viktigste miljøparti, sier valgkomiteens leder Espen Ophaug.

1. nestleder Ola Elvestuen og 2. nestleder Terje Breivik ønsker også gjenvalg.

– Som henholdsvis leder av Stortingets energi- og miljøkomité og Venstres leder av budsjettforhandlingene på Stortinget er Elvestuen og Breivik landets to viktigste pådrivere for grønn omstilling og gjennomføring av det grønne skiftet, sier Ophaug.

– Stort talent

Som nye medlemmer i sentralstyret foreslår valgkomiteen Sveinung Rotevatn, Guri Melby, Solveig Schytz og Trine Noodt.

– Sveinung Rotevatn er et stort politisk talent og en viktig målbærer av liberale verdier. Tidligere byråd i Oslo Guri Melby er en dyktig debattant som har profilert partiet sterkt både i skolepolitikken og i miljøpolitikken. Solveig Schytz er en dyktig organisator og en markant politiker innenfor miljø og samferdsel i Akershus, og Trine Noodt er en av Venstres viktigste liberale stemmer i Nord-Norge, sier Ophaug.

Velges i april

Venstres valgkomité går inn for at Rebekka Borsch, Odd Einar Dørum​, Erlend Horn og Inger Noer blir direktevalgte landsstyremedlemmer.

– Med en større stortingsgruppe har det vært viktig for valgkomiteen at sentral- og landsstyret utvides med nye, dyktige politikere som i dag ikke sitter på Stortinget, sier Ophaug.

Venstres landsstyre er sammensatt av sentralstyret, fylkeslederne og fire landsmøtevalgte landsstyremedlemmer. I tillegg er det fire representanter fra Venstres sideorganisasjoner: ett medlem valgt av Norges Venstrekvinnelag, ett medlem valgt av Norges Liberale Studentforbund og to medlemmer valgt av Unge Venstre.

Sentralstyret og landsstyret velges for to år på Venstres landsmøte i april.

Les også:

- Duket for årets store visningshelg  

Nå har 28.000 norske oljejobber forsvunnet

Tapte 320 mill. på én børsdag

Se DNtv: Dette skal du se etter på visning

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.