– De har sagt at amerikansk etterretning har tekniske opplysninger og satellittbilder som viser at rakettene ble avfyrt fra det opprørskontrollerte området. Spørsmålet er, hvor er disse opplysningene, sier viseforsvarsminister Anatolij Antonov i et intervju med TV-kanalen Russia-24.

Amerikanske tjenestemenn har de siste dagene sagt at satellitter og annen teknisk etterretning bekreftet at Malaysia Airlines-flyet med 298 mennesker om bord ble truffet av en SA-11 bakke-til-luft-rakett fra et område som kontrolleres av de prorussiske opprørerne.

Fra USAs side torsdag sies det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet at det har beviser for at russisk artilleri skytes over grensen for å angripe det ukrainske militæret.

Videre sies det at USA har beviser for at Russland har intensjoner om å levere tyngre og mer kraftige utskytningsramper for raketter til ukrainske separatiststyrker.

BAKGRUNN: Opprørsleder sier separatistene hadde russisk rakettsystem

Kerry fastslår at rakettsystem kom fra Russland

Ukraina anklager Russland - DN.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.