– Vi samles ikke i morgen, gjorde den ferske EU-presidenten Donald Tusk det klart i en Twitter-melding torsdag kveld om det første toppmøtet han leder.

Da satt de 28 stats- og regjeringssjefene i en arbeidsmiddag for å diskutere forholdet til Russland og situasjonen i Ukraina. Tidligere på kvelden var de blitt enige om å stille seg bak planene om et investeringsfond verdt rundt 315 milliarder euro.

Tusk har lyst til å markere seg som en effektiv EU-president og kjører i tillegg til strammere møter også kortere konklusjonstekster. EUs toppmøter går gjerne over to dager med svært lange arbeidssesjoner og diskusjoner.

Ukas toppmøte er det siste i 2014, og stats- og regjeringssjefene samles etter planen igjen i midten av februar.

Les mer:
- Hvor mye kan oljeprisene falle? Det ærlige svaret er at ingen egentlig vet
Slik vil SAS få mer ut av de ansatte
Dette avgjør om den norske nedturen blir kort- eller langvarig   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.