På sitt nettsted presenterte Clinton sine planer for satsing på fornybar energi dersom hun blir valgt som amerikansk president i 2016. Og den tidligere førstedamens og utenriksministerens mål er av det ambisiøse slaget.

Clinton lover å presentere flere deler av sine omfattende klimaplaner i løpet av de neste månedene. De to første målene er klare: Å installere en halv milliard solcellepaneler i USA i løpet av hennes første presidentperiode samt å produsere nok fornybar energi til å forsyne alle amerikanske hjem med strøm i løpet av de ti første årene etter at hun inntar Det hvite hus.

Tilsvarende 700 prosent

– Vi står overfor en ny æra. Vi kan skape et mer åpent, effektivt og fleksibelt energinettverk som binder oss sammen, gir oss kraft, forbedrer vår helse og kommer oss alle til gode, skriver hun blant annet.

Clinton, som er storfavoritt til å vinne demokratenes nominasjonsvalg, vil diskutere forslagene under et valgkampbesøk på en energieffektiv transittstasjon i Iowa mandag.

Dersom Clinton når målet om å installere en halv milliard solcellepaneler, vil det tilsvare en økning på 700 prosent i forhold til dagens antall.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Clinton avviser å ha sendt gradert epost

 
Trump vil ikke unnskylde seg for McCain

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke